Pakiet Materiałów szkoleniowych online dla gastronomii
Chcesz maksymalnie wykorzystać lato, wypromować restaurację i zdobyć nowych gości dzięki skutecznej komunikacji w social media?
Jeśli samodzielnie prowadzisz media społecznościowe dla restauracji, kawiarni, baru, piekarni, cukierni odpowiedź prawdopodobnie brzmi TAK
Z PAKIETU LATO dowiesz się
Co publikować?
Inspiracje, pomysły i przykłady atrakcyjnych (i prostych do przygotowania) postów na Facebooka i Instagram restauracji.
Jak potroić zasięg?
- Praktyczne wskazówki jak krok po kroku sprawić, by o Twoim lokalu dowiedziało się znacznie więcej osób.
Jak podnieść sprzedaż?
- Jak pisać posty, które sprzedają i co zrobić, żeby dzięki mediom społecznościowym Twój biznes lepiej zarabiał?
Co zawiera PAKIET LATO?
To kompletny zestaw materiałów szkoleniowych, który przeprowadzi Cię przez proces planowania treści na Facebooka i Instagram dla restauracji latem 2022, podpowie na czym się skupić, co robić, czego nie, a także poinstruuje Cię o tym jak ustawić profesjonalną reklamę w social media dla restauracji.
PAKIET ZAWIERA:
- NOWOŚĆ! ebook “Lato w restauracji” o wartości 140 zł
Książka internetowa w formacie PDF zawierająca praktyczne wskazówki dotyczące tworzenia skutecznych treści promujących restaurację w mediach społecznościowych. Odpowiada na pytania: jak zbudować zaangażowaną społeczność, jakie strategiczne cele obrać latem 2022, jak ustalić priorytety dla komunikacji restauracji. Ebook zawiera także inspiracje do atrakcyjnych sesji zdjęciowych i wskazówki dotyczące kręcenia wideo.
- NOWOŚĆ! ebook “10 zasad social media restauracji” o wartości 58 zł
Przewodnik w formie książki elektronicznej PDF wskazujący najczęściej popełniane błędy social media managerów i właścicieli restauracji w kontekście komunikacji w mediach społecznościowych i praktyczne wskazówki jak tych błędów uniknąć.
W prostych, 10 krokach przejdziesz przez cały proces tworzenia podstaw skutecznej strategii komunikacji i przygotujesz swojego Facebooka i Instagram do … zarabiania restauracji pieniędzy.
- Plan postów na lipiec (o wartości 99zł)
- Plan postów na sierpień (o wartości 99zł)
Kalendarz z rozpiską pomysłów na posty dla restauracji na Facebooka, Instagram i Instastories. Dostajesz ponad 90 pomysłów na posty na każdy z kanałów social media na każdy dzień miesiąca. Od Ciebie zależy w jakiej formie i ilości je wykorzystasz. Każdy pomysł możesz dostosować do swojej indywidualnej sytuacji w lokalu. Co miesiąc z naszych plannerów postów korzystają dziesiątki restauratorów w całej Polsce. Pomysły są stworzone w taki sposób, by posty każdej z tych restauracji były unikatowe.
- Lista dni szczególnych i pomysły na ich świętowanie w restauracji latem.
Dostajesz od nas kompletną listę świąt i dni nietypowych, które możesz świętować w swoim lokalu – w formie eventu lub wyłącznie w mediach społecznościowych. Każdy dzień rozpisany jest wraz z pomysłem jak wykorzystać ten dzień w restauracji o różnych profilach.
Podręczniki PROSTA REKLAMA o wartości 187zł
Ten podręcznik przeprowadzi Cię krok po kroku, za rękę przez podstawowe ustawienia reklam na Twoim Facebooku, a ustawianie reklam stanie się dla Ciebie ‘’dziecinnie proste’’
Dzięki temu podręcznikowi będziesz potrafił/a ustawić profesjonalne reklamy na Facebooku i Instagramie samemu, korzystając z tych samych narzędzi, które mają do dyspozycji największe agencje marketingowe i firmy w sieci. Koniec z poleganiem na zasięgach bezpłatnych! Koniec z marnowaniem pieniędzy na reklamy przez „promuj post”!
Kupując materiały w PAKIECIE LATO oszczędzasz 484 zł !
Płacisz 99 zł zamiast 583 zł za 6 ebooków.
Twórczynie materiałów
Fika to Agnieszka i Marta, dwie przyjaciółki, które zawodowo połączyła miłość do jedzenia, restauracji i marketingu gastronomicznego, a prywatnie do Włoch.
Pracowały z najlepszymi i dla najlepszych w kraju, i nie tylko. Łącznie w swoim portfolio posiadają ponad 200 logotypów taki restauracji min. jak Der Elefant, Jeff’s, U Szwejka, Sushi Zushi, Niewinni Czarodzieje 2.0, Zoni, WuWu, Brooklyn Burgers czy gwiazdkowa restauracja Senses.
Obie mają ponad 11- letnie doświadczenie w branży HoReCa, na różnych stanowiskach: od kelnerki, managera, specjalisty do marketingu czy osoby zarządzającej kilkunastoma restauracjami jednocześnie.
Agnieszka Borek
Absolwentka prawa, finansów i MBA z Zarządzania Zasobami Ludzkimi. Od ponad 10 lat związana i zakochana w gastronomii, do której uciekła z korporacji. Zarządzanie restauracjami zna od podszewki, zarówno z perspektywy głównego managera lokalu, jak i eksperta od marketingu. O gastronomii wie wszystko, co marketingowiec wiedzieć powinien, pracowała z najlepszymi i dla najlepszych: otwierała Aioli na Świętokrzyskiej, przenosiła Banjalukę z Puławskiej czy współorganizowała Stację Mercedes. Gościnny wykładowca na Akademii Leona Koźmińskiego i SWPS. Prywatnie mama Lilki, miłośniczka Włoch i wszystkiego tego, co z Włochami jest związane.
Marta Paplaczyk
Urodzona Poznanianka. Od zawsze wiedziała, że jej serce bije w rytmie życia restauracji. Stawiała swoje pierwsze kroki w marketingu branży hospitality w Nowym Jorku, później na kilka lat osiadła w Londynie. Pracowała z najlepszymi – ekspertami PR i marketingu gastronomii zarówno ze strony agencji oraz bezpośrednio po stronie klienta. Przeszła przez wszystkie szczeble pracy w restauracji oraz ukończyła z wyróżnieniem MA z Hospitality Management w London School of Hospitality.
Dla kogo są materiały z PAKETU LATO?
Dla właścicieli
restauracji, barów, kawiarni, cukierni, piekarni chcących podnieść sprzedaż w swoim biznesie.
Dla managerów
odpowiedzialnych za prowadzenie social mediów lokalu, próbujących zdobyć więcej polubień i komentarzy dla lokalu, w którym pracują.
Dla marketingu
współpracujących z lokalami gastronomicznymi, szukających inspiracji i nowych pomysłów dla swoich Klientów.
Co mówią inni o naszych webinarach?
Chcesz wypromować swoją restaurację latem?
Naucz się aktywnej, nienachalnej sprzedaży, zamiast czekać aż Goście sami się do Ciebie zgłoszą!