Blog 3 powody, dla których warto przenieść restaurację do internetu

3 powody, dla których warto przenieść restaurację do internetu

Najnowszy odcinek fika dla gastronomii na YouTube dostępny do obejrzenia poniżej

3 POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO PRZENIEŚĆ RESTAURACJĘ DO INTERNETU

CZAS PRZENIEŚĆ SPRZEDAŻ TWOJEJ RESTAURACJI DO INTERNETU, NIEZALEŻNIE OD PANDEMII I STANU OBOSTRZEŃ.

Agnieszka Borek i Marta Panfil z fika dla gastronomii odpowiadają dlaczego nie warto się w ogóle nad tym zastanawiać i podają Ci 3 konkretne powody, dla których prędzej czy później warto będzie zacząć sprzedaż online w Twoim lokalu.

  1. Sprzedaż online ułatwia „drogę zakupową Twoich Gości”, a to podnosi sprzedaż. Łatwiej będzie Ci sprzedawać dzięki Facebookowi, Instagramowi i reklamom online. Im krótsza droga do kliknięcia „kupuję i płacę”, tym lepiej.
  2. Gromadzisz dane o swoich Gościach i możesz pozostać z nimi w stałym kontakcie. To, że Goście zostawiają Ci swoje adresy e-mail i numery telefonów (w zgodzie z RODO) oznacza, że możesz wprowadzić do swojej firmy e-mail i sms marketing oraz programy lojalnościowe. Sprzedaż Twoim istniejącym/obecnym Gościom jest tańsza, niż ciągłe pozyskiwanie nowych osób, które od Ciebie kupią.
  3. Sprzedaż online i marketing w internecie w końcu staną się dla Ciebie mierzalne. Koniec z inwestycjami i „topieniem” pieniędzy na reklamę, która nic nie daje, albo nie wiesz co daje.

Jeśli zastanawiasz się czy sklep internetowy jest dla Ciebie, umów się na darmową konsultację telefoniczną z Martą na www.calendly.com/fikadlagastronomii

.

WSPARCIE MARKETINGOWE DLA RESTAURACJI

PAKIET LOCKDOWN, to najchętniej wybierany produkt wśród naszych materiałów szkoleniowych dla branży HoReCa. Znajdziesz w nim:

Zestaw 4 ebooków + szkolenie wideo. To łącznie prawie 100 stron i godzina nagrania wideo z praktycznymi wskazówkami, inspiracjami i pomysłami dla Twojej restauracji w tym trudnym okresie obostrzeń.

  • Komunikacja restauracji w czasie pandemii (ebook)
  • Jak podnieść sprzedaż dowozów i wynosów o 20% (ebook)
  • Post, który sprzedaje (ebook)
  • Instagram – praktyczny przewodnik po podstawach (ebook)
  • Jak podnieść sprzedaż dowozów w restauracji w czasie pandemii (wideo)

Możesz ten odcinek odsłuchać także w formie podcastu

Najnowszy odcinek na Spotify możesz włączyć poniżej: