fbpx

Fika to Agnieszka i Marta, dwie przyjaciółki, które zawodowo połączyła miłość do jedzenia, restauracji, szeroko rozumianego marketingu, a prywatnie do Włoch.

Obie mają ponad 9- letnie doświadczenie w branży gastronomicznej, na różnych stanowiskach: od kelnerki, managera, czy osoby zarządzającej kilkunastoma restauracjami jednocześnie.

Pracowały z najlepszymi i dla najlepszych w kraju i nie tylko. Łącznie w swoim portfolio posiadają ponad 50 logotypów taki restauracji jak Der Elefant, Jeff’s, U Szwejka, Sushi Zushi, Niewinni Czarodzieje 2.0, Zoni, WuWu, Brooklyn Burgers czy gwiazdkowa restauracja Senses.

Agnieszka odpowiedzialna jest w Fice za część kreatywną, komunikację Restauracja – Gość, plany marketingowe i kreacje wizerunkowe. Zaś Marta za wszystkie techniczne aspekty prowadzenia social media restauracji, od treści po skuteczne reklamy, e-mail marketing i sprzedaż online.

Obie są zgodne, że kochają gastronomię.

Nasze wartości w biznesie

Mamy specjalistyczną wiedzę teoretyczną i praktyczną wynikającą z ponad 9-letniego doświadczenia. Wykorzystujemy ją w pracy z naszymi partnerami, nieustannie się szkoląc.

Agnieszka Borek

Absolwentka prawa, finansów i MBA z Zarządzania Zasobami Ludzkimi. Od ponad 9 lat związana i zakochana w gastronomii, do której uciekła z korporacji. Zarządzanie restauracjami zna od podszewki, zarówno z perspektywy głównego managera lokalu, jak i eksperta od marketingu. O gastronomii wie wszystko, co marketingowiec wiedzieć powinien, pracowała z najlepszymi i dla najlepszych: otwierała Aioli na Świętokrzyskiej, przenosiła Banjalukę z Puławskiej czy współorganizowała Stację Mercedes. Gościnny wykładowca na Akademii Leona Koźmińskiego i SWPS. Prywatnie mama Lilki, miłośniczka Włoch i wszystkiego tego, co z Włochami jest związane.

Marta Panfil

Urodzona Poznanianka. Od zawsze wiedziała, że jej serce bije w rytmie życia restauracji. Stawiała swoje pierwsze kroki w marketingu branży hospitality w Nowym Jorku w agencji Brandmana, później na kilka lat osiadła w Londynie. Pracowała z najlepszymi – ekspertami PR i marketingu gastronomii zarówno ze strony agencji obsługując takie restauracje jak Novikov, Hakkasan, Shake Shack, Dabbous czy Pollen Street Social, oraz bezpośrednio po stronie klienta jako Area Marketing Manager dla grupy Young’s. Przeszła przez wszystkie szczeble pracy w restauracji oraz ukończyła z wyróżnieniem MA z Hospitality Management w London School of Hospitality. Psia matka-wariatka i miłośniczka wina, w każdej postaci.

Regularnie dzielimy się wiedzą

67

Restauracji

12732

Wypitych filiżanek kawy

6542

Zrobionych zdjęć dla restauaracji

414

Przeszkolonych osób